woensdag, april 19, 2006

SAN GIMIGNANO, zondag 9 april 2006

Het was zondag, dus was het vrij druk. De auto geraakte we vrij vlot kwijt op de parkings aan de rand van de stad. De rit er naar toe is al de moeite. Klimmend en dalend door het Toscaanse landschap zie je plots na een bocht, de torens van San Gimignano.

Aan de stadspoort stond een rode ferrari F40, de chauffeur parkeerde z'n wagen gewoon voor de poort waar je niet mag stoppen, voor de ogen van de politie, en deed hem niet op slot. Dit deed ons besluiten dat je ofwel met een wrak rijdt die niemand wil stelen, ofwel met zo'n dure en zeldzame bollide dat niemand hem durft stelen.






's Avonds gegeten in 'Il Focolare' in Montespertoli, Montagnana, via Volterrana Nord 175.
Goed tot zeer goed. De ober toonde met foto's van dieren en met bokalen pasta wat we mochten verwachten van het menu.
Hier leerden we voor het eerst:
- Dat je afzonderlijk betaalt voor het brood aan tafel dat je eigenlijk niet besteld had.
- Dat als je vlees bestelt, je echt een bord vlees krijgt, een groot bord vlees, aan mijn bifsteca fiorentina hadden we met ons vieren meer dan genoeg gehad. Maar de ober was er gerust in dat ik dat alleen de baas zou kunnen.

De wijn was de beste die we dronken. We vroegen zonder schroom de kurk (we kregen zelfs nog een cadeauverpakking voor de fles), zodat we thuis verder de rest konden drinken, en we nog veilig in het donker door de Toscaanse bochten geraakten en vooral, verder stijgt de weg ...




Geen opmerkingen: